TheRymdBoy

Moder jord

Publicerad 2014-10-31 12:57:32 i Allmänt,

Jag fattar inte hur folk tänker egentligen. En sak som jag har lagt märke till, är ökningen av dessa enorma suvar och flakbilar. När man parkerar sin lilla bil på stormarknadens parkering så står dom där… och ofta, faktiskt nästan uteslutande, så är det en kvinna mellan trettio och fyrtio år som är förare av den. Där hoppar denna kvinna ut ur bilen som väger som tre bilar i storleken småbil. Kvinnan brukar vara i övre medelklass, ofta uppsnofsad och utåt sett en lyckad person. Det jag blir förbannad på är att de måste köra dessa bilar fast de är så fel mot miljön.

Ofta när jag är låg i humöret, blir jag också lättare upprörd, eller arg. Vid sådana tillfällen kan jag bli väldigt pessimistisk och känner det som att jorden kommer att gå under på grund av mänsklighetens dumhet. Jättebilens ägare har ofta två små barn med sig i bilen, troligast sina egna som dom älskar mest i universum… ändå bidrar dem till att förstöra den jord vi lever på. De förstör ju deras egna barn och barnbarns framtid.

Det är skrattretande att se dessa nyrika människor… eller vi kanske skulle kalla dem för självmordskonsumenter istället? Det är samma människor som far fram i sina fartmonster till båtar som slukar bränsle i enorma mängder. Samma människor som de som köper mark i Stockholms skärgård och exploaterar den sönder och samman… allt detta bara för pengarnas skull. Det är oerhört plågsamt att se dessa människor leva i sådant överflöd, tänk om deras förmögenheter fick delas mellan alla människor på jorden… det skulle inte finnas någon svält då.

Världen är en sådan orättvis plats. Den får mig att vilja ge upp allt och bara dö, klarar inte av att se giriga människor förstöra jorden för deras vinnings skull. Det är konstigt att folket inte reser sig upp som en stark man, och säger ifrån på skarpen. Tyvärr så glider även vanligt folk in i samma suggestiva värld när de får kontakt med pengar eller makt. Det är en sådan stark kraft den där pengakåtheten, så stark att folk till och med dödar för att komma över pengar. Jag kan förstå om en fattig man som inte kan ge sina barn mat, stjäl och eventuellt dödar för att kunna föda sina avkommor… men det blir konstigt när det är en människa som har hundratals miljoner gör samma sak.

Fortsätt att resa runt halva jorden för att dricka paraplydrinkar i ett varmare land… fortsätt att slänga soffgruppen på grovsoporna, för att få köpa en ny i årets mode… fast den andra var felfri och kunde komma någon annan till nytta. Köp stora lastbilar för att kunna var coola eller helrätta när ni lämnar ungarna på dagis eller åker till ert fitnesscenter för att äta kvarg och köra ett pass poweryoga. Tänk inte på miljön när ni läger in er halvårsgamla smartphone i en byrålåda för att få köpa den nya modellen. Fortsätt att leva som om jorden skulle hålla ett jävla år till, fortsätt och stå ert kast… jag vill inte höra något gnäll när ni kommer på att det visst var försent för vår moder jord att läka ihop efter våran våldtäkt av henne.

Moder jord tog hand om oss, såg till att vi kunde andas och äta oss mätta. Hon såg till att det fanns rent vatten filtrerat och drickbart efter naturens reningsprocess. Hon är den enda av oss som är tillräckligt klok och vis för att kunna hålla hennes kropp frisk och stark… den ende som kan balansera allt som finns på vår planet, och göra det perfekta eviga kretsloppet fungerande. Om vi lägger oss i hennes jobb, så kommer vi göra fel, eftersom vi tenderar att välja lösningar som är lönsamma och genererar pengar istället för de lösningar som räddar hennes liv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela