TheRymdBoy

Lyckopiller o Kbt

Publicerad 2014-12-30 18:07:18 i Allmänt,

Mitt mående har ju varit rätt så dåligt en längre tid nu, men jag måste nog ändå påstå att jag har haft ett bra slut på året med tanke på att min situation har varit rätt så påfrestande… milt sagt. Jag har ju sedan min och fruns utförsäkringar levt på allmosor från vår kommun, med andra ord socialbidrag, eller som det nu så fint heter försörjningsstöd, vilket låter mindre förnedrande… men är exakt lika förnedrande som innan. Jag har på något sätt lyckats hålla liv i familjen trots att det inte finns pengar till något annat än maten, och då pratar vi om sextio kronor om dagen för hela familjen på fyra personer.

Det är en jävla tur att vi är vana att leva väldigt spartanskt, och jag menar VÄLDIGT spartanskt. Jag vet att många som får hjälp av samhället är irriterade på att de knappt har råd med någonting alls, men jag känner en stor tacksamhet över att jag får hjälp, vilket min handläggare verkar vara väldigt förvånad över. Min fru är inte ett dugg jävla tacksam, utan hon tycker att det inte är mer än rätt att vi får hjälp eftersom vi är utförsäkrade, men jag tycker att det inte är befogat att komma och nästan kräva vissa saker.

Visst suger det att inte ens ha råd att åka och hälsa på sin far eller bror, men nu är läget så här, och det är ett slags undantagstillstånd som gäller. Jag är faktiskt förvånad över att jag klarar den här situationen så här pass bra, om det hade varit för ett par månader sedan så hade det varit kört tror jag. Om det är att jag fått en annan medicin som är orsaken till mitt bättrade mående vet jag inte, men det kan ha ett finger med i spelet. Jag har ju också gått på kbt en tid nu, och det har nog hjälpt till lite grand.

Nya lyckopiller, kbt och besök av barnen och barnbarnen har nog gemensamt hjälpt mig i denna svåra tid, så är det nog. Jag upplever en rätt så stor press på det ekonomiska planet, men jag hoppas att jag ska kunna ta det på det här sättet, och jag hoppas verkligen inte att någonting annat händer som försvårar den ekonomiska situationen. Min kropp håller på och jävlas i ungefär samma utsträckning som förut, det har bara tillkommit lite problem med en tå och en tand, käke, öra eller vad det nu är som värker där käken har sin led precis vid örat.

Ta hand om dig

Publicerad 2014-12-28 21:51:44 i Allmänt,

Mitt mående går upp och ner som en jojo, och tyvärr så går det ner oftare än det går upp, åtminstone just nu. Jag har väl ändå legat på en rätt så sjyst nivå, där jag faktiskt har kunnat vara lite glad emellanåt. Jag skulle tro att det är att jag har fått träffa riktiga människor den sista veckan, det var julfirande med familjen på julafton, och igår var jag på kalas hos min äldsta dotter, eftersom mitt äldsta barnbarn fyllde år.

Jag har ju haft juluppehåll på min kbt, och det känns lite synd faktiskt, för jag har kommit av mig lite, det har blivit väldigt lite tankar och övningar för mitt måendes skull… men jag får ta tag i det nu i veckan som kommer. Jag har annars bara haft problem med att min fru behandlar mig illa, och dessutom så bråkar hon och barnen alltid, vilket får mig ur balans direkt. Jag tål nämligen ingen stress alls nu för tiden, vilket är fullt normalt när man är deprimerad eller utbränd.

Jag känner mig ändå bättre än vad jag gjorde för tre-fyra veckor sedan, och om det håller i sig eller fortsätter framåt så kanske jag kan få en bra vår åtminstone. Jag blir inte besviken om det inte har hänt så mycket innan sommaren faktiskt, jag vet hur långsamt det går att göra framsteg… men huvudsaken är ju att man kämpar på, och har tålamod, för det kommer att behövas… sanna mina ord. Ta hand om dig ute i julhetsen och mellandagsrean, kom ihåg… att du är behövd.

God Jul

Publicerad 2014-12-24 08:43:10 i Allmänt,

God jul på er alla medmänniskor. Jaha, då var det julafton igen, det är ju skoj. Loggade just in i banken, men tyvärr så hade jag inte fått in några pengar ännu. Jag har i alla fall lyckats få hem ett halvt kilo prinskorv och en liten burk med rödbetssallad, och frun har gjort köttbullar av lite köttfärs från frysen. Potatis har jag i skafferiet och julmust har jag köpt… och som tur är så är vi absolutister, så brännvin och pilsner klarar vi oss utan.

Svärmor kommer, och hon skulle ta med sig en fårfiol, och äldsta dottern skulle ta med sig bröd. Jag hade en sådan tur att jag fick femhundra kronor av farsan i juklapp/födelsedagspresent, så det räckte till julmaten. Eftersom vi alltid lever spartanskt så är det ingen fara på taket, det är egentligen bara julskinka och ägg som fattas från vårt ordinarie matbord, ja och kanske sill också, men det klarar jag mig utan.

Det är rätt så stressande att ha en tight ekonomi, men annars så tycker jag nästan att det är lite skönt och faktiskt lite coolt att vara en fattiglapp. Barnen tycker inte att det är lika skojigt, men de är ju vuxna nu och kan faktiskt anstränga sig lite mer för att skaffa sig en inkomst. Nu mår ju i och för sig dottern lite för dåligt för att söka jobb, men om hon får rätt hjälp tror jag att hon kan komma igång med arbete snart… men det tar nog en stund till innan hon får hjälp.

Om tre timmar kommer mina tomtenissar hit, och jag har lovat frun att städa upp lite här hemma. Det är inte så mycket att städa faktiskt, huset är femtiosex kvadratmeter, och det är bara att bära in tvättkorgar och klädhögar i mitt rum, så gästerna inte ser bråten, sedan tar det tio minuter att dammsuga skiten… sen duger det. Det skulle varit kul om alla barnen och barnbarn kunde kommit hit och firat med oss, men de har ju sina svärföräldrar att fira hos också. De vuxna får inga julklappar, men barnbarnen får varsin liten grej. Jag köpte fem julklappar för tvåhundra kronor totalt, och det känns bra för att det inte blir en sån stor miljöpåverkan om man jämför många familjers frosseri i julklappar som bara blir sopor när de är förbrukade.

Jag är så jäkla trött bara, ögonen åker ihop på mig hela tiden… trött.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela